Klovnerian peruskurssi 14.–16.6.2019 Helsingissä

Mitä klovnina oleminen tarkoittaa? Mistä onnistuneet klovnihetket syntyvät?

Sairaalaklovnit ry järjestää klovnerian peruskurssin Helsingissä kesäkuussa. Kurssi on tarkoitettu kaikille klovneriasta kiinnostuneille – aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Kurssi soveltuu sekä esiintymisestä kiinnostuneille että henkilöille joita kiinnostaa klovnerian vuorovaikutuksellisuus (esim. hoitoalalla työskentelevät). Kurssi ei liity sairaalaklovnityöhön, vaan sen aikana käydään läpi klovnerian perusasioita.

Mitä klovnina oleminen tarkoittaa? Mistä onnistuneet klovnihetket syntyvät? Kurssilla ei yritetä olla väkisin hauskoja, vaan pyritään kuorimaan esille sellainen hetkessä kiinni oleva läsnäolo, joka toimii hyvänä lähtökohtana avoimelle vuorovaikutukselle. Kurssin aikana tehdään harjoituksia, jossa pyritään päihittämään epäonnistumisen pelko ja tutustutaan omaan keholliseen ilmaisuun. Miten tuoda luovalla tavalla esille omat erikoispiirteensä? Kuinka tulla sinuiksi oman ulosannin ja esiintymistilanteen kanssa? Tutkimme myös, miten tekniikka ja luova vapaus lyövät kättä toisilleen klovneriassa.

Kurssin opettajana toimii sairaalaklovni ja kouluttaja Dan Söderholm. Hän on opiskellut alaa mm. Pariisissa Ecole Internationale de Theatre Jacques Lecoq’ssa. Teatteriklovnina hän on toiminut 1990-luvun alusta lähtien tehden sekä yhden miehen esityksiä että ohjaten isompia klovniesityksiä. Tällä hetkellä hän tekee klovneriaa myös vanhushuollon puolella.

Kurssille mahtuu 16 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Kurssi toteutuu, kun sille on ilmoittautunut vähintään 10 osallistujaa. Ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla kurssimaksu 31.5.2019 mennessä

Kurssiesite pdf-muodossa täällä

Maksutiedot:
Saaja:Sairaalaklovnit ry
Pankkitili:FI09 8000 1370 8669 73
Viesti:Kurssimaksu + Oma nimi
Summa: 180€
Maksettuasi kurssimaksun lähetä kopio kuitista osoitteeseen kari@sairaalaklovnit.fi

Kurssin päiväkohtainen aikataulu:
pe 14.6. klo 18–21.30
la 15.6. klo 10–17 (sis. lounastunti)
su 16.6. klo 10–17 (sis. lounastunti)