fbpx

Klovnerian peruskurssi 14.–16.6.2019 Helsingissä

Mitä klovnina oleminen tarkoittaa? Mistä onnistuneet klovnihetket syntyvät?

Sairaalaklovnit ry järjestää klovnerian peruskurssin Helsingissä kesäkuussa. Kurssi on tarkoitettu kaikille klovneriasta kiinnostuneille – aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Kurssi soveltuu sekä esiintymisestä kiinnostuneille että henkilöille joita kiinnostaa klovnerian vuorovaikutuksellisuus (esim. hoitoalalla työskentelevät). Kurssi ei liity sairaalaklovnityöhön, vaan sen aikana käydään läpi klovnerian perusasioita.

Mitä klovnina oleminen tarkoittaa? Mistä onnistuneet klovnihetket syntyvät? Kurssilla ei yritetä olla väkisin hauskoja, vaan pyritään kuorimaan esille sellainen hetkessä kiinni oleva läsnäolo, joka toimii hyvänä lähtökohtana avoimelle vuorovaikutukselle. Kurssin aikana tehdään harjoituksia, jossa pyritään päihittämään epäonnistumisen pelko ja tutustutaan omaan keholliseen ilmaisuun. Miten tuoda luovalla tavalla esille omat erikoispiirteensä? Kuinka tulla sinuiksi oman ulosannin ja esiintymistilanteen kanssa? Tutkimme myös, miten tekniikka ja luova vapaus lyövät kättä toisilleen klovneriassa.

Kurssin opettajana toimii sairaalaklovni ja kouluttaja Dan Söderholm. Hän on opiskellut alaa mm. Pariisissa Ecole Internationale de Theatre Jacques Lecoq’ssa. Teatteriklovnina hän on toiminut 1990-luvun alusta lähtien tehden sekä yhden miehen esityksiä että ohjaten isompia klovniesityksiä. Tällä hetkellä hän tekee klovneriaa myös vanhushuollon puolella.

Kurssille mahtuu 16 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Kurssi toteutuu, kun sille on ilmoittautunut vähintään 10 osallistujaa. Ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla kurssimaksu 31.5.2019 mennessä

Kurssiesite pdf-muodossa täällä

 

Maksutiedot:
Saaja:Sairaalaklovnit ry
Pankkitili:FI09 8000 1370 8669 73
Viesti:Kurssimaksu + Oma nimi
Summa: 180€
Maksettuasi kurssimaksun lähetä kopio kuitista osoitteeseen kari@sairaalaklovnit.fi  

Kurssin päiväkohtainen aikataulu:
pe 14.6. klo 18–21.30
la 15.6. klo 10–17 (sis. lounastunti)
su 16.6. klo 10–17 (sis. lounastunti)

Kurssipaikka:
Teatteri IlmiÖ
Iso Roobertinkatu 10 B 20 (sisäpihalla), 00120 Helsinki

Lisätiedot:
Sairaalaklovnit ry / taiteellinen johtaja Kari Jagt
041 535 6599 kari@sairaalaklovnit.fi

Tule mukaan Sairaalaklovnien huoltopisteelle Helsinki City Running Dayhin!

Tule viettämään hauskaa ja vauhdikasta päivää vapaaehtoisena Sairaalaklovnien huoltopisteelle lauantaina 18.5.2019

Sairaalaklovnit on yksi Helsinki City Running Dayn hyväntekeväisyyskumppaneista, ja vastaamme myös yhdestä Helsinki City Marathonin huoltopisteistä Ruoholahdentorilla Helsingissä lauantaina 18.5. klo 12.30-21.

Tule viettämään hauskaa ja vauhdikasta päivää Ruoholahdentorille! Tarvitsemme käsipareja klo 12.30 alkaen aina iltayhdeksään asti – tule mukaan muutamaksi tunniksi tai vaikka koko päiväksi. Työtehtävinä on juomapisteen juomien valmiiksi kaatamista ja jakelua juoksijoille sekä alueen siistinä pitämistä – yhdessä iloisen klovnijoukon kanssa!

Myös isommat lapset ovat tervetulleita apukäsiä!

Alustava aikataulu ja työtehtävät:

  • 1. ryhmä: klo 12.30-15.30: Huoltopisteen rakentaminen; huoltopisteen tarvikekuorman purkaminen, pöytien, roskakorien ja opastekylttien asentaminen, juomakaluston huuhtelu, juomien valmistaminen.
  • 2. ryhmä: klo 15.30-18.30: Juomien jakelu juoksijoille & juomapisteen jatkuva täydentäminen, roskien keräily. Alussa juomien täydennystahti on kiivaampaa ja rauhoittuu vähitellen iltaa kohti.
  • 3. ryhmä: klo 18.30 – n. klo 20.30: Maratonin loppuajan juomien jakelu, roskien keräily, juomakaluston ja pöytien pesu, huoltopisteen purkaminen ja tarvikkeiden kasaaminen kuljetusta varten

Ilmoittaudu mukaan tästä

Sairaalaklovnit ry on yhdistys, jonka kouluttamat klovnitohtorit kiertävät lastenosastoilla viihdyttäen ja ilahduttaen pieniä potilaita ja heidän perheitään. Sairaalaklovnit saavat lapset hetkeksi unohtamaan sairautensa ja antavat luvan hyvälle mielelle ja vapauttavalle naurulle keskellä sairaalan arkipäivää.

Toimintamme rahoitetaan lahjoituksilla ja avustuksilla.

Sairaalaklovnien ystävänpäiväkampanja

Jokaista keräykseen lahjoitettua 20 euroa kohti klovnitohtorit toimittavat yhden Sairaalahiiren lapselle sairaalassa

Lahjoita Sairaalahiiri sairaalassa olevalle lapselle ja tue samalla Sairaalaklovnien toimintaa!

 

Ihanan pehmeä Sairaalahiiri on Sairaalaklovnit ry:n tukituote, jonka myynnistä saatava tuotto käytetään yhdistyksen toimintaan. Sairaalaklovnit tekevät työtään sairaaloissa kiertäen lasten ja nuorten osastoilla ja odotushuoneissa ilahduttamassa lapsia ja heidän läheisiään. Lue lisää työstämme täältä.

Jokaista Facebook-keräykseen lahjoitettua 20 euroa kohti klovnitohtorit toimittavat yhden Sairaalahiiren lapselle sairaalassa. 20€ tai enemmän lahjoittaessasi voit lahjoituksesi yhteydessä kertoa mihin sairaalaan tai mille osastolle toivot lahjoituksen menevän. Ainakin osalla lahjoitettavista leluista on talvivarusteet eli kaulaliinat ja töppöset Facebookin Neulomuksia sydämestä -ryhmän jäsenten lahjoittamina. Kiitos lahjoituksista!

Tavoitteenamme on kerätä Facebook-keräyksen lahjoituspottiin helmikuun aikana 2000 euroa eli lahjoittaa 100 hiirtä sairaalassa oleville lapsille. Lähde mukaan ja haasta ystäväsikin osallistumaan!

  • Voit osallistua keräykseen halutessasi myös muita lahjoitustapoja käyttämällä.
  • Halutessasi tilata Sairaalahiiren itsellesi tai lahjaksi, lähetä sähköpostia osoitteeseen toimisto@sairaalaklovnit.fi ja saat ohjeet vastauksena viestiisi.
  • Myös yritykset voivat osallistua keräykseen. Ota yhteyttä klovnikonttoriin toimisto@sairaalaklovnit.fi


Sairaalaklovnit saavat lapset hetkeksi unohtamaan sairautensa ja antavat luvan hyvälle mielelle, vapauttavalle naurulle ja hulluttelulle keskellä sairaala-arkipäivää. Iloinen muisto sairaalaklovnien käynnistä kantaa pitkälle ja auttaa sairaalakokemuksen käsittelyssä myös jälkikäteen.

Tue toimintaamme!
Olemme iloisia jokaisesta lahjoituksesta.
Keräystili: FI2680240710119921
Muut lahjoitustavat: http://bit.ly/sairaalaklovnit

Rahankeräyslupa RA/2018/1039 http://bit.ly/SKrahankerayslupa
Poliisihallituksen 5.11.2018 myöntämä lupa on voimassa 5.11.2018-1.10.2020 koko maassa Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Kerätyt varat käytetään sairaalaklovnitoimintaan Suomen yliopistollisissa sairaaloissa kuluvan ja sitä seuraavan vuoden aikana.

Facebook-keräyksillä jo lähes 15 000€ tuki toiminnallemme!

Facebookissa luotu yli 80 keräyskampanjaa, tuotto ensimmäisen 6kk aikana yli 15000€

Facebookiin vuodenvaihteessa tullut lahjoitustoiminto on osoittautunut helpoksi ja äärimmäisen tervetulleeksi lisäksi Sairaalaklovnien varainhankinnalle. Saimme uuden toiminnon käyttöön joulukuun 2017 alussa, ja tähän mennessä Sairaalaklovnien työtä tukemaan on luotu yli 80 yksittäistä merkkipäiväkeräyskampanjaa. Kampanjoiden kokonaistuotto on ensimmäisen puolen vuoden aikana ollut lähes 15 000 euroa. Valtava kiitos kaikille oman kampanjan luoneille ja keräyksiin osallistuneille!

Vastauksena usein toistuneisiin kysymyksiin laadimme kuvalliset ohjeet oman Facebook-keräyskampanjan luomiseksi. Lähde mukaan tukemaan toimintaamme – ohjeet oman kampanjan luomiseksi löydät täältä.

Pieni ilo on ISO asia! 

Sairaalaklovnit ovat tuoneet iloa lapsille sairaaloihin jo 16 vuoden ajan

Sairaalaklovnien työskentely tapahtuu aina lapsen ehdoilla ja yhteistyössä henkilökunnan kanssa.

Sairaalaklovnien toiminta on jatkuvaa ja säännöllistä. Toimintaa on tällä hetkellä kaikissa Suomen yliopistollisissa sairaaloissa, yhteensä 12 päivää viikossa. Lisäksi vierailemme kerran kuussa kolmessa keskussairaalassa ja teemme erillisprojekteja muun muassa toimenpiteissä käytettävän klovnerian parissa. Vuonna 2017 toimintamme tavoitti yli 50 000 henkilöä.

Klovnitohtorit ovat taustaltaan ammattiesiintyjiä ja heidät on koulutettu toimimaan sairaalaympäristössä. Toimintamme mahdollistetaan kokonaisuudessaan avustuksilla ja lahjoituksilla. Pidetään klovnit sairaalassa – pieni ilo on ISO asia.

Tue toimintaamme – on ILO olla mukana! Lue lisää täältä

Sairaalaklovneille myönnettiin laatustandardi ja Euroopan kattojärjestön täysjäsenyys

"Jäsenyys EFHCO:ssa on meille hieno saavutus ja askel kohti entistä järjestäytyneempää toimintaa. Se osoittaa toimintamme olevan kansainvälisellä tasolla laadullisesti."

EFHCO:n hallituksen varapuheenjohtaja Magdalena Schamberger, Sairaalaklovnit ry:n taiteellinen johtaja Kari Jagt, toiminnanjohtaja Aino Viertola ja EFHCO:n hallituksen puheenjohtaja Monica Culen.

EFHCO (European Federation of Heatlhcare Clown Organizations) hyväksyi Sairaalaklovnit ry:n järjestön täysjäseneksi Kööpenhaminassa 18.-20.9.2017 pidetyn vuosikokouksensa yhteydessä.

EFHCO perustettiin vuonna 2011 kahdeksan eurooppalaisen järjestön toimesta. Toiminnan tavoitteena on jakaa tietoa ja kehittää toimintaa Euroopan laajuisesti. Järjestö ylläpitää yhteistä laatustandardia ja edistää alan kehitys- ja tutkimustoimintaa. Sairaalaklovnit ry:n liittymisen jälkeen jäseniä on nykyään 14. Mukana ovat kaikki Euroopan suurimmat järjestöt. Osana hakuprosessia EFHCO arvioi Sairaalaklovnit ry:n toiminnan laatua useista eri näkökulmista: Sen tulee täyttää sekä hallinnolliset että taiteelliset kriteerit. Lisäksi arvioidaan järjestön yhteistyötä sairaaloiden kanssa.

”Jäsenyys EFHCO:ssa on meille hieno saavutus ja askel kohti entistä järjestäytyneempää toimintaa. Se osoittaa toimintamme olevan kansainvälisellä tasolla laadullisesti. Määrällisesti toimintamme on moniin muihin maihin verrattuna vielä varsin pientä, vaikka kysyntää toiminnallemme olisi sairaaloissa ja muun terveydenhuollon piirissä todella paljon. Tämä on rahoituksellinen haaste, sillä toimintamme mahdollistetaan avustus- ja lahjoitusvaroilla”, Sairaalaklovnit ry:n taiteellinen johtaja Kari Jagt toteaa.

”Sairaalaklovni on oma erityisosaamista vaativa ammattinsa. EFHCO:n jäsenyys tarjoaa meille paljon tietoa, kokemusta ja osaamista hyödynnettäväksi. Haluamme pysyä mukana alan kehityksessä kansainvälisesti ja tehdä korkealaatuista työtä lasten ja perheiden hyvinvoinnin eteen”.

Miksi sairaalaklovneja tarvitaan

Sairaalaklovnien toiminta on vakiintunutta ja säännöllistä. Yhdistys on valtakunnallinen ja toimii kaikissa yliopistollisissa sairaaloissa.

Iloinen muisto sairaalaklovnien käynnistä kantaa pitkälle ja auttaa sairaalakokemuksen käsittelyssä myös jälkikäteen. Pitkäaikaispotilaille uuden kohtaamisen odottaminen ja tieto siitä, että klovniystävät tulevat aina tervehtimään, muodostavat ainutlaatuisen tuen ja siteen sairaalassaoloajalle.

Toiminnan tavoitteena on tukea ja auttaa myös henkilökunnan työtä. Klovnitohtoreita saatetaan esimerkiksi pyytää paikalle rauhoittamaan lasta toimenpiteen ajaksi tai muuten vain rentouttamaan tilannetta. Sairaalaklovnien työskentely ei saa häiritä eikä rasittaa toimintaa osastoilla, vaan päinvastoin.

Klovnitohtorit ovat taustaltaan ammattiesiintyjiä ja heidät on koulutettu toimimaan sairaalaympäristössä. Heitä koskevat samat hygienia- ja vaitiolosäännöt kuin muutakin henkilökuntaa. Yhteensä klovnikiertoja on lähes 40 päivänä kuukaudessa ja toimintamme tavoittaa vuosittain yli 50 000 henkilöä.