AJANKOHTAISTA

Lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen
Lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen

TAKAISIN <<

NENÄTYS 2020 – Sairaalaklovnit palkitsivat Lapsiasiavaltuutetun punanenällä Lasten oikeuksien päivänä 20.11.2020.

LIVE-lähetys julkistamisesta (tallenne): LINKKI

Lapsiasiavaltuutetun haastattelu: LINKKI

Sairaalaklovnit on yhdistys, jonka kouluttamat ammattiartistit ilahduttavat sairaaloissa. Toimintamme tavoite on parantaa lapsen sairaalakokemusta ja sitä kautta edistää heidän ja koko perheen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja toipumista. Lapsilähtöisyys ja lasten oikeudet ovat meille tärkeä asia. Haluamme myös puhua laajemminkin hyvän mielen ja ilon vaikutuksista. Koemme, että niille on paljon käyttöä myös sairaalan seinien ulkopuolella – kodeissa, harrastuksissa, kouluissa ja työpaikolla.

NENÄTYS on korkein kunnianosituksemme ja matkan varrella olemme erilaisissa tilanteissa nenättäneet joukon meille tärkeitä ihmisiä (mm. arkkiatri Risto Pelkosen).

Pyysimme verkkolomakkeella anonyymisti  ehdotuksia  palkittavasta tahosta some-kanavissamme marraskuun alussa.  NENÄTYS 2020 palkinnon saajan valitsi 6.11 pidetyssä kokouksessa ”klovnivaltuusto”, johon oli kutsuttuja  Sairaalaklovnit ry:n työntekijät.  Saimme monia hyviä ehdotuksia, järjestöjä, eri palveluntarjoajia ja lasten parissa työskenteleviä henkilöitä. Klovnivaltuusto päätyi hyvän  keskustelun jälkeen kannattamaan yksimielisesti lapsiasiavaltuutettua, koska se koettiin niin laajasti ja tasapuolisesti koskettavan kaikkia lapsia tässä yhteiskunnassa. 

Vuoden 2020 NENÄTYS-kunniadiplomi on päätetty myöntää lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkariselle.

Perustelut:

  • Meistä Sairaalaklovneista on hienoa, että lasten asema ja oikeudet nähdään Suomessa niin tärkeinä, että valtiolliselta taholta on perustettu tällainen virka niitä valvomaan yhteiskunnassa.
  • Lapsiasiavaltuutettu on toiminut aktiivisesti ja monipuolisesti nostaen julkiseen  keskusteluun useita tärkeitä lapsia koskevia aiheita.
  • Erityisesti arvostamme sitä, että lapsiasiavaltuutettu pyrkii kuulemaan lapsia suoraan ja ottamaan nimenomaan heidän näkökulmansa asioissa huomioon.

 

Lisätietoja:

Aino Viertola / Klovnitoimisto
aino@sairaalaklovnit.fi / 040 534 7079

VEIKKAUS SanaSol Petrelius stiftelse Sundells stiftelse Eschnerska Kulturfonden BritaMariaRehnlunds Helsinki Freja Kordelinin Säätiö Jenny ja Antti Wihurin säätiö Olvi-Säätiö TAIKE Lastenklinikoiden kummit ry Tampereen Lastenklinikan tuki ry TAYS Tukisäätiö Eija ja Veikko Lesosen Säätiö Konstsamfundet