Sairaalaklovnit

SV

Liten GLÄDJE är en STOR sak

Sjukhusclowner rf är en organisation som har utbildat clowndoktorer som går runt på barnavdelningarna för att underhålla och muntra upp de små patienterna och deras familjer. Tack vare dessa sjukhusclowner kan barnen glömma bort sin sjukdom en stund och de tillåts vara glada, skratta fritt och spexa mitt i sjukhusets vardag.

Sjukhusclownerna arbetar alltid på barnets villkor och i samarbete med personalen. Ett glatt minne av när clownerna besökte sjukhuset räcker länge och det hjälper också barnet att hantera sjukhusupplevelsen efteråt.

Sjukhusclownernas verksamhet är etablerad och regelbunden. Organisationen är nationell och bedriver verksamhet på alla akademiska sjukhus. Du kan också träffa oss på en del av de centrala sjukhusen. Och det bästa är att nuförtiden kanske du möter en clown under din operation! Vi håller på att förbättra vår verksamhet så att den ska stötta den barncentrerade approachen inom vården så bra som möjligt.

Clowndoktorerna har tidigare erfarenhet som professionella skådespelare och är utbildade för att agera i sjukhusmiljöer. Samma regler ifråga om hygien och tystnadsplikt gäller dem såväl som den övriga personalen. Vanligtvis görs nästan 50 clownbesök på en månad och våra aktiviteter når över 50 000 människor varje år. Vilket fantastiskt antal tokiga och roliga ögonblick tillsammans!

Bidrag och donationer har gjort vår verksamhet möjlig.

Årsberättelse 2020

Projektet som genomfördes av undervisnings- och kulturministeriet under 2018 gjorde det möjligt att på ett nytt sätt forska kring sjukhusclownverksamheten och utvärdera dess genomslag. Det handledda initiativet som finansierades av undervisnings- och kulturministeriet stärker konst- och kulturverksamhetens roll i social- och hälsovårdsservicen.  (på finska, med undertexter på svenska)

 

Nyhetsbrevet

Sjukhusclowner rf:s tvåspråkiga (finska och svenska) nyhetsbrev publiceras ca 3 gånger om året.

Beställa HÄR

Stöd våra aktiviteter

Låt oss behålla clownerna på sjukhusen. Det är en GLÄDJE att vara en del av det! Du kan stödja våra aktiviteter genom att donera till vårt insamlingskonto eller genom att bli medlem. Tack för ditt stöd!

Donationskonto
FI26 8024 0710 1199 21
Insamlingstillstånd RA/2020/833

Ta gärna kontakt med oss!

Verksamhetsledare och Konstnärlig ledare Kari Jagt | kari@sairaalaklovnit.fi | +358 41 535 6599
Insamlingsledare Aino Viertola | aino@sairaalaklovnit.fi | +358 40 534 7079

Adress: Gasverksgatan 1/4, byggnad 8, 00540 Helsingfors, Finland

Har du träffat clowner på ett sjukhus? Ge oss feedback!

Laadi oma käyttäjäpalautekysely

VEIKKAUS SanaSol Petrelius stiftelse Sundells stiftelse Eschnerska Kulturfonden BritaMariaRehnlunds Helsinki Freja Kordelinin Säätiö Jenny ja Antti Wihurin säätiö Olvi-Säätiö TAIKE Lastenklinikoiden kummit ry Tampereen Lastenklinikan tuki ry TAYS Tukisäätiö Eija ja Veikko Lesosen Säätiö Konstsamfundet