Koulutukset

Sairaalaklovnien tietotaito työelämän hyödyksi!

Sairaalaklovnit ovat toimineet jo 20 vuotta leikin, vuorovaikutuksen, ilon ja hyvinvoinnin asiantuntijoina lastenklinikoilla. Nyt on tullut aika tuoda klovnitohtoreiden tietotaito sairaalan seinien ulkopuolelle, työtiimien ja yhteisöjen hyödynnettäväksi!

Klovnitohtoreiden punanenien takaa löytyvät taiteen ammattilaiset jakavat koulutuksissa oppejaan ja aktivoivat harjoittelemaan konkreettisia taitoja käytännön kautta! Sairaalaklovnien koulutuksissa käsitellään nykyajan ja tulevaisuuden tärkeimpiä työelämätaitoja, ihmistaitoja. Käsiteltäviä teemoja ovat mm. vuorovaikutus, kohtaaminen, kuuntelutaidot, esiintyminen, luottamus, työhyvinvointi ja ryhmäytyminen – unohtamatta tietenään klovneille ominaista leikkiä ja ilonpitoa!

Koulutukset rakennetaan toiveidenne mukaan 1-8h mittaisiksi. Myös pidemmät kokonaisuudet ovat mahdollisia, räätälöidään yhdessä sopiva koulutus juuri teidän organisaatiollenne. Koulutukset toteutetaan lähtökohtaisesti kasvotusten, kysy myös etätoteutuksista. Oli toteutustapa, sisältö, tai pituus mikä hyvänsä, annamme koulutuksillemme uusien kokemusten vakuuden ja naurutakuun!

Koulutusten teemat

Vuorovaikutus ja kohtaaminen työyhteisössä

Palautteen antaminen ja vastaanottaminen

Työhyvinvointi ja tiimin yhteispeli

Vaikuttava esiintyminen ja heittäytyminen

Lapsen ja perheen kohtaaminen

Empaattinen ote hoitotyössä

Toteutamme myös räätälöityjä koulutuskokonaisuuksia, kysy lisää muista teemoista!

Pituudet ja sisällöt

Kaikkia koulutusten teemoja käsitellään iloisen klovnimaisella kulmalla ja täydellä sisällöllä.

30-45min virkistävä klovniseminaari

Sopii keskustelun herättäjäksi ja virkistäväksi osaksi koulutuspäivää tai seminaaria.

1-2h tiiviskoulutus

Tiiviskoulutuksessa käydään teemaa läpi yksinkertaisten harjoitteiden ja purkukeskusteluiden avulla. Sopii esimerkiksi teemaan orientoivana tai uudenlaisen näkökulman avaajana osaksi koulutuspäivää.

4h puolikas koulutuspäivä

Puolikkaassa koulutuspäivässä käydään teemaa läpi yksinkertaisten harjoitteiden ja purkukeskusteluiden avulla. Koulutuspäivän aikana reflektoidaan nousseita havaintoja suhteessa omaan työhön ja toimintamalleihin. Sopii uudenlaisen näkökulman avaajana osaksi koulutuspäiviä tai suuremman teeman toiminnallisena avauksena.

8h kokonainen koulutuspäivä

Kokonaisessa koulutuspäivässä syvennytään teemaan monipuolisesti yksilö-, pari- ja ryhmäharjoitteiden ja purkukeskusteluiden kautta. Koulutuspäivän aikana reflektoidaan nousseita havaintoja suhteessa omaan työhön ja toimintamalleihin. Sopii syvällisempään sukellukseen teemaan sekä täydennys- tai lisäkoulutukseksi ammattilaisille.

Koulutusten hinnat

30-45min virkistävä klovniseminaari – alk. 850 €

1-2h tiiviskoulutus – alk. 1 650 €

4h puolikas koulutuspäivä – alk. 3 000 €

8h kokonainen koulutuspäivä – alk. 4 500 €

Hintoihin lisätään alv 24%.

Klovniseminaaria lukuun ottamatta hinnat sisältävät yhden kouluttajan. Mikäli paikalle tarvitaan useampi kouluttaja, lisätään hintaan 30 %. Yli 20hlö koulutukset toteutetaan useamman kouluttajan kesken.

Työskenteletkö sairaalassa? Tarjoamme sairaaloille ja hoitohenkilökunnalle koulutuksia madallettuun hintaan. Kysy tarjous!

Mitä koulutuksistamme sanotaan?

Lue palautteita Sairaalaklovnien koulutuksista blogistamme:

”Hei kato, pelle!”

Värikkäät ja iloiset Sairaalaklovnit ovat tuttu näky Suomen yliopistollisten sairaaloiden lastenklinikoilla. Klovnitohtorit kohtaavat lapsia ja perheitä, leikkivät, helpottavat potilaiden oloa toimenpiteissä, nauravat ja naurattavat, keventävät hoitohenkilökunnan työtä, rakentavat mielikuvitusmaailmoja vuorovaikutuksessa lasten kanssa, saattavat nukutukseen, vievät ajatuksia muualle tai auttavat käsittelemään hankaliakin asioita, ymmärtävät ja ihastuttavat.

Punanenäisenä tohtorina toimiminen tarkoin kontrolloidussa sairaalaympäristössä vaatii äärimmäistä muuntautumiskykyä, herkkiä tuntosarvia ja erinomaisia sosiaalisia taitoja. On pystyttävä heittäytymään joustavasti tilanteesta toiseen. Yhdessä hetkessä olet riemukkaalla mielikuvitusmatkalla eskarilaisen kanssa, toisessa viemässä lapsen ajatuksia pois tekeillä olevasta toimenpiteestä, ja kolmannessa taas aulatilanteessa kymmenien ihmisten kanssa vuorovaikutuksessa. Klovnitohtoriemme taidot hioutuvat jatkuvasti sekä osastolla että sen ulkopuolisissa koulutuksissa. Voimme siis ylpeästi toimia sairaalassa alamme ammattilaisina! Nykyisin toimimme myös muistisairaiden kanssa palvelutaloissa ympäri Suomen. Sairaalaklovnityön ikähaarukka on siis toden totta vauvasta vaariin, vastasyntyneistä päälle satavuotiaisiin.

Huom! Tiesitkö, että tilaamalla Sairaalaklovneilta koulutuksen, tuet samalla myös osastoilla tehtävää klovnityötä? Iloisesti kouluttautuessasi lahjoitat siis myös iloa lapsille!

Tilaa koulutuksesi nyt!

Markus Kaustell

Koulutusvastaava, sairaalaklovni
040 1247 105
markus@sairaalaklovnit.fi

Sairaalaklovnien koulutukset

Klovnitohtorien 3 pikavinkkiä parempaan työhyvinvointiin!

Uskalla nauraa!

Suurin ja näkyvin osa Sairaalaklovnien toimintaa keskittyy juuri ilon ja naurun äärelle. Klovnitohtorien ehdottomaan ammattitaitoon kuuluu naurun hetkien tuominen niihin hetkiin, joista ilo ja huumori on kaukana. Klovni tekee itsestään herkästi naurunalaisen, ja antaa näin muille luvan nauraa itselleen. Naurunpyrskähdys voi purkaa kaikenlaisia jännitteitä ja vapauttaa jäiseksi jähmettyneitä tunnelmia. Myös klovnitohtorin on itse hyvä nauraa päivän aikana, ja onneksi nauru tarttuu herkästi. Nauraminen rentouttaa, yhdistää, parantaa verenkiertoa, nostaa sykettä ja vastustuskykyä. Se toimii ryhmien ”sosiaalisena liimana”, rikkoo jäätä ja ryhmäyttää paremmin kuin mikään muu keino. Yhdessä nauravan ryhmän psykologisen turvallisuuden taso nousee nopeasti, mikä puolestaan on yksi työhyvinvoinnin kulmakivi.

Kehtaa kohdata!

Sairaalaklovnityössä pyrimme kohtaamaan lapset ja perheet aina ensin henkilökohtaisella tasolla. Vasta tämän jälkeen voimme alkaa rakentaa yhteistä leikkiä, käsitellä lapsen jännitystä tai vaikka tulevaa toimenpidettä. Sama pätee myös muissa työympäristöissä. Kun näet työtoverin ensimmäistä kertaa päivän aikana, alatko heti pommittaa työasioilla, vai tervehditkö ja kyselet kuulumisia? Aloitetaanko kokoukset menemällä suoraan listan ensimmäiseen asiaan, vai onko alussa pieni henkilökohtainen kohtaamisen hetki? Tervehdi nimellä, katso silmiin ja ota vaikka jo muutaman sekunnin mittainen hetki kunkin tapaamasi kollegan kanssa!

Muista mokailla!

Klovnit ilahtuvat virheistä, koska ne ovat aina mahdollisuuksia uusiin tilanteisiin. Mokissa tärkeintä on muistaa se, että oma suhtautuminen värittää mokan joko positiiviseksi tai negatiiviseksi. Hyvä lähtötilanne on kuitenkin avoimuus omista mokista. Työyhteisöissä tällaisella avoimuudella on erityinen merkitys. Innostumisista ja onnistumisista on usein helpompi viestiä kuin mokista. Entä jos moka voisi olla yhtä helppo myöntää kuin innostuminen? Entä jos siihen suhtauduttaisiin lahjana, oppimiskokemuksena? Entä jos tuomitsemisen sijaan mokan myöntämällä saat apua, ja koko työyhteisö kehittyy ehkäisemään tämän tyyppisiä mokia jatkossa? Kerro omista mokista matalalla kynnyksellä ja katso, kuinka täydellisen suorittamisen kynnys madaltuu!

Ja ei muuta kuin työhyvinvointia rakentamaan! Mikäli haluat syventää yhteisönne konkreettisia taitoja juuri näistä tai muista teemoista, ota yhteyttä ja sovitaan teille iloinen koulutuspäivä.

Mikäli etsit organisaatiollesi sisältörikasta ja taatusti virkistävää koulutusta, ota yhteyttä!

Markus Kaustell

Koulutusvastaava, sairaalaklovni
040 1247 105
markus@sairaalaklovnit.fi

VEIKKAUS SanaSol Petrelius stiftelse Sundells stiftelse Eschnerska Kulturfonden BritaMariaRehnlunds Helsinki Freja Kordelinin Säätiö Jenny ja Antti Wihurin säätiö Olvi-Säätiö TAIKE Lastenklinikoiden kummit ry Tampereen Lastenklinikan tuki ry TAYS Tukisäätiö Eija ja Veikko Lesosen Säätiö Konstsamfundet