Sairaalaklovnit

Anastasia Sulaleima

Kutitustieteen tohtori Anastasia Sulaleima on väitellyt monta nappia, isojakin, eikä ole lopettanut väittelemistä. Tohtori Sulaleima puhuu kaikkia kieliä. Vaikkei hän osaa lukea, hän kirjoittaa kyllä sujuvasti vaikkapa kakkureseptejä. Anastasia Sulaleima luennoi paljon rakkaudesta, eikä pelkää mitään, paitsi äkillisiä säikähdyksiä. Siinä vaiheessa Sulaleimalta voi päästä paukku. Klovnitohtori Sulaleima pystyy diagnosoimaan, onko joku henkilö huumorintajuissaan.

 

Tanjalotta Räikkä

Tanjalotta Räikkä (s. 1962) on tamperelainen freelance-näyttelijä, käsikirjoittaja ja ohjaaja. Uransa aikana hän on työskennellyt sekä kiinnitettynä näyttelijänä että vierailijana lukuisissa teattereissa eri puolilla Suomea. Tanjalotta on työskennellyt pitkän uransa aikana myös vapaissa ryhmissä ja projekteissa, ja on tehnyt toistakymmentä elokuvaroolia sekä runsaasti TV- ja radiotöitä. 

Sairaalaklovnina Tanjalotta on työskennellyt  vuodesta 2007. Viime vuosina hän on toiminut sairaalaklovnityön ohella käsikirjoittajana ja ohjaajana. Hän on myös opettanut näyttelijäntyötä ja toiminut teatterimaailman luottamustehtävissä, esimerkiksi valtion esittävien taiteiden taidetoimikunnan jäsenenä. Elokuussa 2018 Tanjalotta nimitettiin kolmivuotiskaudeksi Tampereen Teatterikesän taiteelliseen johtoryhmään. Lisäksi hän on vuonna 2013 näyttämötaiteen valtionpalkinnon saaneen Teatteri Telakan perustajajäsen ja kuuluu sen taiteelliseen johtoryhmään.

Laulajana Tanjalottaa voi kuulla lähes kaikilla Leevi and the Leavings -levyillä sekä taustalaulajana myös mm. Pauli Hanhiniemen, Sipe Santapukin ja Pekko Käppi & KHHL levyillä.

 

 

VEIKKAUS SanaSol Petrelius stiftelse Sundells stiftelse Eschnerska Kulturfonden BritaMariaRehnlunds Helsinki Freja Kordelinin Säätiö Jenny ja Antti Wihurin säätiö Olvi-Säätiö TAIKE Lastenklinikoiden kummit ry Tampereen Lastenklinikan tuki ry TAYS Tukisäätiö Eija ja Veikko Lesosen Säätiö Konstsamfundet