Sairaalaklovnit

Gustaf Skrätsch

Gustaf Skrätch on aamun virkku metsänkävijä ja iltakukkuja. Hän on ohologian ohella silloin tällöin myös ahalogiaa harrastava klovnitohtori, jonka salkku on täynnä salaisuuksia.

Dan Söderholm

Dan Söderholm helsinkiläinen klovni, näyttelijä, teatteriohjaaja ja kouluttaja, joka on työskennellyt teatterin parissa 1980-luvun alusta. Dan on opiskellut teatteria Pariisissa teatterikoulu Ecole Internationale de Jacques Lecoqissa. Hän oli mukana perustamassa vuonna 1982 Turun Uutta Teatteria, ja on sen jälkeen toiminut sekä ohjaajana että näyttelijänä Unga Teaternissa, Association Circo Crapossa, Teatteri Avoimissa Ovissa, Compagnie Embarquezsa, Vanda teaterföreningissä, Wasa Teaternissa ja Helsingfors Studentteaternissa.

Dan on tehnyt kiertuetoimintaa 1990-luvulta asti omilla yhden miehen esityksillään ja sadunkertojana. Hän on toiminut kouluttajana muun muassa Annantalon kulttuurikeskukessa, Espoon esittävän taiteen koulussa, ammattikorkeakoulu Metropoliassa, ja ulkomailla.

Danin ensimmäinen yhden miehen klovniesitys Mutkia Matkassa sai ensi-iltansa jo vuonna 1993. Sairaalaklovnina hän on toiminut vuodesta 2008.

VEIKKAUS SanaSol Petrelius stiftelse Sundells stiftelse Eschnerska Kulturfonden BritaMariaRehnlunds Helsinki Freja Kordelinin Säätiö Jenny ja Antti Wihurin säätiö Olvi-Säätiö TAIKE Lastenklinikoiden kummit ry Tampereen Lastenklinikan tuki ry TAYS Tukisäätiö Eija ja Veikko Lesosen Säätiö Konstsamfundet