Palautteita vuosien varrelta <3

Palautteet ovat meille hyvin arvokkaita, lämmin kiitos näistä!
Palautetta meille voi antaa -> LINKKI

Tyttöni oli menossa isoon hammasoperaatioon. Häntä pelotti nukutus koska isänsä menehtyi vuosi sitten. Tytöllä on ollut vaikeuksia nukahtaa koska pelkää ettei herää. Aamulla odottaessa toimenpiteeseen pääsyä klovni(tolly von tomera) tuli ja sai mielen piristymään. Pitkän viihdytyksen jälkeen klovni saatteli vielä nukutukseen asti ja soitteli kitaraa. Operaation jälkeen tyttöni sanoi Äiti nyt mä uskallan taas nukkua. Ainutlaatuinen kohtaaminen jäi todella mieleen. Ja kiitollisuus. Teette arvokasta työtä. KIITOS

Pitkä toimenpiteen jännittävä ja nälkäinenkin odotusaika helpottui merkittävällä tavalla – olipa ilo, että pääsitte taas kesäkuun alusta ihan livenä sairaalaan seikkailmaan!

Meillä neiti 8v eilen ”kävi Kreetalla lentokoneella ja nukkui koko matkan koneessa”. Eli oikeammin magneettitutkimuksessa. Sairaalaklovni oli mukana aina nukutukseen asti; tankkasi koneen, tarkisti matkustusasiakirjat ennen koneeseen nousua, kirjoitti pääsyliput ja antoi passin, teki ”turvatarkastuksen” ennen ”koneeseen nousua” jne! Eikä kerinnyt pelottamaan/ jännittämään neitiä ollenkaan, kun koko ajan ”puuhattiin lähtöä Kreetalle” ❤! Ja kyllä se äidinkin jännitystä hälvensi.

Klovni oli hauska ja viihdytti meitä leikkausta odottaessamme.

Tyttö innostui ensimmäisen kerran leikkauksen jälkeen kunnolla kun klovni puhalsi saippuakuplia. Kiitos siitä, oli ihana nähdä tyttö onnessaan!

Tyttäremme Elli on TYKS:in ”Hema”-osastolla syöpähoidoissa. Klovnien käynti sai hänet aina sekä hymyilemään ja nauramaan. Olen ikuisesti kiitollinen panostuksestanne kaikkia lapsia kohtaan, mutta varsinkin että saitte mun tyttären olon sairaalassa helpommaksi käynneillänne. Kiitos. <3

Poikani oli menossa sydänleikkaukseen eikä ilman klovnia uskaltanut leikkaussaliin.

Nuori unohti hetkeksi jännityksensä, äiti sai hetken puhaltaa ulospäin ja tsempata itseään seuraavaan hetkeen.

Pieni poika sai kolmen tunnin operaation ajaksi tekemistä kun klovnit vierailivat operaation alussa.

Gustaf Scrätsch pelasti meidän päivän lasten uudessa sairaalassa. Hän auttoi poistamaan pahimman jännityksen pojaltamme sekä isältä ja äidiltä😊hän jopa saattoi meidät leikkaussaliin ja oli siihen asti kun poikani nukahti. Hän myös näytti äidille, mihin poika viedään heräämään. Hän myös piristi meitä toimenpiteen jälkeen, kiitos tuhannesti!!taideteoksesi on ikuisesti tallessa!

Tohtori Wonpullaa muistellaan edelleenkin, edelleenkin puhutaan hyttysestä ja sen laitosta, kun oli niin kiva. Lapselle jäi hyvä mieli vaikka tutkimus olikin ikävä.

Lapsi keskittyi leikkaussalissa klovniin ja ei huomannutkaan kun tippa laitettiin. Anestesian aloituskin sujui todella kätevästi kun klovni oli salissa.

Oys vastasyntyneiden teholla tapasin ensimmäistä kertaa sairaalaklovnin. Ajattelin, että miksi tulevat tänne pelleilemään, kun äitinä joudun kokemaan kauhun hetkiä vastasyntyneen kanssa. Mutta kuinkas kävikään, tilanne ja äiti rentoutui täysin, voisin väittää, että teidän ansiostaan klovnit varhainen vuorovaikutus käynnistyi minun ja vauvan välille ääriolosuhteissa. Kiitos! Muistan teidät ikuisesti, tapahtuneesta on kulunut jo 7vuotta.

Monta kertaa pelastanut päivän😊🎉

Ikävien asioiden keskellä positiivisuutta ja iloa , myös vauva-ikäinen selkeästi reagoi sairaalaklovnin tapaamiseen ja katseli mielellään klovnin touhuja❤️

Sairaalaklovni sai tyttäremme iloiseksi ja unohti ympäristön missä ollaan herkeksi. Klovni myös saattoi tyttäremme nukutukseen..

Lapsi ei jännittänyt ensimmäistä kertaa tehtävää toimenpidettä ollenkaan kun klovnit oli ”rentouttanut” lapset.. Myöhemmällä kerralla pahantuulisesta lapsesta tuli tosi hyväntuulinen.

Klovni oli mukana 2-vuotiaan lapseni valmistelussa. Oli ihanaa, kun klovni tuli leikin lomassa tutuksi ja pääsi saattaamaan lapsen leikkaussaliin asti, lapsella oli siis tuttu henkilö mukana, kun äiti ei voinut enää viimeisessä vaiheessa tulla mukaan. Arvostan sitä suuresti, lapsi oli selkeästi rennompi toimenpiteeseen mennessä verrattuna siihen, jos saliin olisi pitänyt mennä täysin vieraassa seurassa

Lumi, 5 v. ja Lumin äiti Sipriina lähettävät runsaat, lämpimät ja kiitolliset terveiset Matkimus Tutkailijalle eilisestä (1.6.) kohtaamisesta Lastensairaalan Metsässä! Isille ja siskolle on nauraen kerrattu jo moneen kertaan kaikkia hassuja juttuja, mitä ”se pelle” teki. Eihän se vielä siellä mini-Heurekassakaan tainnut tietää, mitä ne hopeiset esineet oli! 🙂 Äiti puolestaan oli stressannut ennakolta eilistä operaatiota vuoden verran ja lopulta kun siinä leikkaussalissa oltiin, oma (lapsen nukahdettua tullut) helpotuksen aiheuttama täydellinen romahduskin oli jotenkin lempeämpää ja itselle armollisempaa kestää, kun ystävällinen klovni katsoi silmiin vielä siinäkin kohtaa. Ihaillen seurasin koko pitkän aamupäivän Matkimuksen ja perheiden vuorovaikutusta ja unohdin itsekin vatsassa nipistävän jännityksen. Välitättehän vielä lämpimän kiitoksen Joonalle, vaikka sen itkuisin silmin jo nikottelinkin leikkaussalin ovella <3

Suuret kiitokset Gustaf-klovnille, joka 15.1. jututti Aarni-poikaa leikkausta odotellessa! Aarni lähettää paljon terveisiä 🙂

Oli suuri ilo lapselle ja äidille, kiitos❤️

Teette tärkeää työtä. Kiitos, miljoona kertaa kiitos. Tyttäreni on ollut joka kerta iloinen kun olette käyneet moikkaamassa. Mikään ei tuo iloa niin paljon kuin se että tyttäreni, jopa syöpähoitojen aikana voi nauraa ja iloita jostain niin paljon kuin teidän käynneistä. <3

Haluan,että viestini keltalaukkuiselle punahattuiselle miespellelle menisi perille: toukokuussa Voitto Kokemäeltä meni sydänleikkaukseen Uudessa Lastensairaalassa ja olit mukana nukutustilanteessa. Heti kun voitto heräsi, hän pyysi taas sinut paikalle.Voitto voi nykyisin hyvin 7kk jälkeen leikkauksesta. Lahjoitin pienen summan rahaa klovnien työhön kun huomasin, kuinka arvokasta työtä teet. Olemme erittäin kiitollisia.

KIITOS ❤️

Kiitos tärkeästä ja suurella sydämellä tehdystä työstä pienten potilaiden hyväksi!!

Gustaf Scrätsch pelasti meidän päivän lasten uudessa sairaalassa. Hän auttoi poistamaan pahimman jännityksen pojaltamme sekä isältä että äidiltä😊hän jopa saattoi meidät leikkaussaliin ja oli siihen asti kun poikani nukahti. Hän myös näytti äidille, mihin poika viedään heräämään. Hän myös piristi meitä toimenpiteen jälkeen, kiitos tuhannesti!!taideteoksesi on ikuisesti tallessa!Teet arvokasta työtä,kiitos!

Terkut WonPullalle. Vieläkin mustellaan makean tuomia ongelmia klounille ja tutkimuksesta on jo kohta vuosi. Oli ehdoton kohokohta ja teki hyvän mielen koko päiväksi.

Taysin kaikki klovnit ovat uskomattoman taitavia ja koin, että perheemme otettiin huomioon kokonaisuutena 🙂

Teette mahtavaa työtä. Heinäkuussakin olisi kiva jos olisi toimintaa

Teette kyllä arvokasta työtä! Kiitos❣️

Uskomattoman taitavia keksimään yhtäkkiä tapahtuneesta jutusta jopa laulun. Ihania höseltäjiä!

Kiitos kiitos kiitos kiitos kiitos kiitos kiitos kiitos kiitos kiitos kiitos kiitos kiitos kiitos kiitos kiitos kiitos!!!

Haluaisin kiittää klovnia, joka ilahdutti pientä Oskaria Uudessa Lastensairaalassa maanantaina 14.10.2019. Kohtasimme jo odotusaulassa. Klovni oli mukanamme nukutukseen saakka, mistä oli iloa ja tukea sekä äidille että potilaalle. Erityisesti kitaran soitto rauhoitti ja rentoutti poikaa. Oli myös kiva, että sama klovni kävi parinsa kanssa vielä osastollakin, vaikka Oskari olikin kovin väsynyt ja kiukkuinen.

Oli ihana kohdata Lastensairaalassa klovni. Peetu (8v) oli pienessä toimenpiteessä, joka pelotti poikaa valtavasti ja itkuksihan se meni. Tuon ikäinen ei ole enää niin mukaan otettavissa, mutta hienosti Tilly von Tomera kevensi tunnelmaa. Pelosta ei rentouttavan lääkkeen jälkeen enää ollut tietoa ja kotiin päästyä on puhuttu pääasiassa Tillyn valtavasta miekasta (kanyyli) ja väärinpäin pietusta sairaalapaidasta. Teette valtavan arvokasta työtä isolla ❤. Kiitos! Varmasti muistan tuella ❤

Pitkään vaativassa hoidossa olevan lapsen hoitoon osallistujana seurannut: herkkää, ammattitaitoista, iloa, toivoa tuovaa toimintaa lapselle, vanhemmalle, mummille, hoitajille! <3 lämmin kiitos!

Kivat ja hassut klovnit tekivät jännitävästä päivästä paljon rennomman ja hauskemman. Kiitos mukavasta ajasta, teette tärkeää työtä!

Olin poikani kanssa päiväsairaalassa 10.4. Isot kiitokset klovnille! Jännitys hävisi ja tuli rennompi ja parempi mieli sekä pojalle että äidille. Teette hyvää työtä!

Aivan paras nukutushetki klovnin kanssa, pieniriski ❤️ Kiitos

Lämmin kiitos Vieno Orvokkiselle ja Pikku Riskille, Tays vk 10 ti ja to. Lapsemme on ollut erittäin otettu. Minua vanhempana on helpottanut kovasti ihana läsnä olonne sekä osallistuminen toimenpiteisiin. Kiitos, työnne on todella merkityksellistä.

Olin autistisen, kehitysvammaisen poikani oli melkein 2 viikkoa sairaalassa syömispulmien takia. Sairaalaklivnit Gustav ja Matkinus vierailivat luonamme kahdesti. Poikani kysyi minulta: Äiti kuka kävi moikkaamassa minua iltapäivällä? Oliko se fooni (klovni)? Äiti voidaanko mennä moikkaamaan foonia uudestaan. Poikani on katsellut nyt kotona hänestä ja klovnista otettua yhteiskuvaa ja on piirtänyt tusseilla kotona värikkään kuvan klovnista. Klovnin kanssa vietetty soittorasiahetki ja klovnin keksimä laulu jäivät poikani mieleen.

Kiva piristys 😊 T: Sani (voittaja-tyttö)

2-vuotias tyttömme oli lokakuun lopussa Uudessa Lastensairaalassa sydäntoimenpiteessä. Me vanhemmat tietenkin älyttömän huolissaan ja jännittyneinä. Odotustilassa oli Helli Hykkyrä viihdyttämässä. Mutta juuri ennen leikkaussaliin siirtymistä klovni tuli uudelleen moikkaamaan. Ja kuinka ollakaan, tyttö oli heti hassuttelussa mukana. Piikkejä pelkäävä tyttö ei edes huomannut, kun nukutuslääkäri laittoi tippakanyylin. Samalla hoitajat saivat laitettua muut piuhat. Ja näin äidille oli yllättävä tuki siitä pienestä eleestä, että klovni saattoi ulos leikkausosastolta ja neuvoi mihin mennä. Ei tarvinnut yksin ihmetellä. Nykyään pelleä kysellään niin neuvolareissulla tai muuten lääkärikäynneillä ja ihmetellään, että missä se pelle on, ai eikö täällä ole pelleä? 🙂 Kiitos!

OYS 14.1.2019 Olihan vaan huippu hyvät klovnit! Meidän lapseen saivat sellaisen kontaktin luotua, että seurasi ja nauraa kikatti valtoimenaan!! Mahtavaa tilannetajua ja hoksaamista erityistä tukea tarvitsevan lapsen kohdalla! Kiitos! Toivottavasti viesti menee perille! Terveisin Nalle Puhia lukeva poika 😊

Sairaalaklovnit ovat uskomattomia! Pienempiä (ja vähän vanhempiakin) piristää ja ilahduttaa vaktavasti tavata sairaalaklovni!

Kuopion yliopistollisen sairaalaklovneille suuri kiitos. He osaavat piristää ja ottavat aidosti lapsen huomioon.

Klovni oivalsi heti huoneeseen tultuaan, että lapsi oli väsynyt ja meni ensin huoneen toisen lapsen luo ja sieltä vähitellen lähestyi väsynyttä ja kiukkuista lasta tarkkaillen tilannetta. Loistavaa tilanteen huomioimista. Iloksi ja nauruksi sekin paha mieli sitten muuttuu. Mummilla oli aina silmät kyynelissä, kun katsoi pienen potilaan iloa. Kiitos. Vv. 2017-2018 paikassa os. 10, Helsinki.

Otatte hienosti huomioon lapsen iän jaetaan reagoida teihin. Ujokin lapsi otetaan osaksi hauskanpitoa ja teinibjoka on uppoutunut kännykkäänsä. Ja me vanhemmat. Kiitos etää piristätte päivämme. Kiitos Tyksin pellet ❤

Kerran olemme kohdanneet klovneja sairaalassa ollessamme lastenklinikalla. Vierailu osastohuoneessa oli kiva yllätys ja nuo mokomat pelletohtorit saivat hymyn vakavasti sairastuneen lapsemme kasvoille vaikka hän oli käynyt läpi kipua pelkoa ja pakkotoimenpiteitä. Hymyn myötä myös vanhemmille tuli tippa silmään ja parempi mieli. Myös tutkimukseen lähtö osastolta oli vähemmän jännittävää klovnifanfaarin saattelemana. Teette todella arvokasta työtä! Kiitos.

Kerran Hyksin jossain kellarikerroksen käytävällä tulitte vastaani. Sain kipinä lahjoittaa rahaa teille ja niin olen tehnytkin. Teette todella arvokasta työtä! Hyvää jatkoa työllenne!

Kiitos ilonpilkahdusten tuomisesta lapsillemme ja myös meille vanhemmille. On liikuttavaa nähdä lapsissamme jotain vanhaa – ennen vakavaa sairastumista heissä ollutta – (elämän)iloa uudelleen, kun he nauttivat teidän touhuistanne. Varsinkin musiikkiesityksistä tykkäsimme kovasti.

Teette äärimmäisen tärkeää työtä. Labrahoitajana useamman kerran helpotitte omaa näytteenottoa pelokkaalta lapselta ja näin myös, kuinka odotettuja vieraita olitte osastoilla. Silloin huvitti ja ujostuttikin, kun kävitte 2v sitten keskosteholla jossa hoidin lastani. Esititte Elviksen Love Me Tender -kappaleen (mukana oli ainakin tohtori Ö, kortti on tallessa pojalle edelleen) ja tämä on jäänyt itselleni lähtemättömästi tärkeänä muistona mieleen.

Eilen kohtasimme döktör Hykkyrän (nimi toivottavasti oikein muistettu). Hän oli mukana nukutuksessa ⭐. Aivan mahtava juttu!!!! Poika kyllä muistaa sen aina 💚 iso kiitos ♥️

OYS:ssa olemme saaneet kokea pojan kanssa monet ilon hetket ja hassuttelut, huolen ja murheen keskellä, kiitos klovnien. Voi sitä hetkeä, kun oven ikkunasta näkyy klovni kurkistelevan huoneeseen, se iloinen näky ei unohdu koskaan ❤ kiitos

ISO kiitos sairaalaklovni Gustaville, Teit lapsemme leikkauspäivästä iloisen ja ikimuistettavan.

Huippujuttu teidän toiminta ja anteeksi teinipoika I puolesta joka hermostuksissaan ärähti teille melko pshasti 18.10. Aamupäivällä

 

VEIKKAUS SanaSol Petrelius stiftelse Sundells stiftelse Eschnerska Kulturfonden BritaMariaRehnlunds Helsinki Freja Kordelinin Säätiö Jenny ja Antti Wihurin säätiö Olvi-Säätiö TAIKE Lastenklinikoiden kummit ry Tampereen Lastenklinikan tuki ry TAYS Tukisäätiö Eija ja Veikko Lesosen Säätiö Konstsamfundet