Turun Sairaalaklovnit (TYKS)

 

Sairaalaklovnit toimivat valtakunnallisesti kaikissa yliopistollisissa sairaaloissa (Helsinki, Tampere, Turku, Kuopio, Oulu) Jokaisella kaupungilla on oma klovnitiiminsä, joka huolehtii toiminnasta omassa sairaalassaan.

Tähän avaus Turun toiminnasta. Vierailupäivät ja kohteet, yms……

 

Haluatko tukea toimintaamme paikallisesti Turussa?

Keräys TYKSin sairaalaklovnitoiminnalle löytyy täältä

Yritys voi täyttää laskutustietolomakkeen lahjoitusta varten täältä

Tempaus, tapahtuma, merkkipäivä tai muu idea yhteiseksi tekemiseksi? Mielellään! Ole yhteydessä (kehen?)

Turun paikalliset tukijat:

  • Freja
  • Pumpernikkeli, Leipomo Rosten
  • Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet
  • Johanna och G.A.Petrelius stiftelse
  • Kommunalraedet C.G. Sundells Stiftelse

Lisäksi useat yksityishenkilöt tukevat toimintaamme Turussa. Lämmin kiitos kaikille!

Valtakunnalliset tukijät löytyvät täältä

 

TYKS Sairaalaklovnit – toimintakertomus 2021

Syksyllä Sairaalaklovnit aloittivat uudenlaisen yhteistyön Tyksin hematologisen osaston kanssa; klovnien kotikäyntivierailut osaston perheille, syöpää sairastavien lasten koteihin. Klovnikohtaamiset sairaalan lisäksi lapsen omassa kodissa tukevat niin sairaan lapsen kuin myös sisarustenkin resilienssiä. Syksyn -20 kotikäyntien pilotointijaksoon osallistui yhteensä kuusi perhettä ja tämä uusi yhteistyömuoto koettiin tärkeäksi ja onnistuneeksi, jonka johdosta toiminta jatkuu 2021.

Tyksin klovnit aloittivat säännölliset viikoittaiset vierailut nuorten psykiatriselle osastolle (ympärivuorokautinen, suljettu osasto). Nuorten psykiatrisella on kymmenen osastopaikkaa 13-17 vuotiaille. Siellä klovnit vierailivat nuorten huoneissa tarjoten heille mahdollisuuden omaan henkilökohtaiseen klovnikohtaamiseen, ja tämän lisäksi toki myös ryhmätiloissa syntyi monen nuoren kanssa jaettuja yhteisiä hetkiä. Vuonna 2020 Tyksissä klovnit aloittivat myös vierailut lasten- ja nuortenklinikan osastojen lisäksi päiväkirurgisella osastolla, jossa käy päivittäin myös lapsia. Nämä käynnit ovat mahdollistaneet useammalle sairaalaan toimenpiteeseen tulevalle lapselle mahdollisuuden klovnin tarjoamaan tukeen ennen ja jälkeen toimenpidettä (mm. klovni saattamassa lasta leikkausosastolle). Normaalikauden lisäksi klovnit toimivat Tyksissä myös kesäajan kerran viikossa heinäkuun ajan.

Tue toimintaa paikallisesti:

Lahjoita TYKS-keräykseen

KIITOS!

VEIKKAUS SanaSol Petrelius stiftelse Sundells stiftelse Eschnerska Kulturfonden BritaMariaRehnlunds Helsinki Freja Kordelinin Säätiö Jenny ja Antti Wihurin säätiö Olvi-Säätiö TAIKE Lastenklinikoiden kummit ry Tampereen Lastenklinikan tuki ry TAYS Tukisäätiö Eija ja Veikko Lesosen Säätiö Konstsamfundet