NENÄTYS 2023 palkinto
Sairaalaklovnit ry myöntää vuoden NENÄTYS-palkinnon 20.11.2023 sairaanhoitaja Anna Reenkolalle (päiväkeskus Vuori, ULS), joka työskentelee lapsilähtöisesti ja perheiden kokonaisvaltaista hyvinvointia tukien.
Pieni ILO on ISO asia!
Sairaalaklovnit ry myöntää vuoden NENÄTYS-palkinnon 20.11.2023 sairaanhoitaja Anna Reenkolalle (päiväkeskus Vuori, ULS), joka työskentelee lapsilähtöisesti ja perheiden kokonaisvaltaista hyvinvointia tukien.
Sairaalaklovnit ry:n toiminta on saanut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Hyvinvointia ja terveyttä edistävien (HYTE)-toimintamallien arvioinnissa erinomaisen arvosanan.
Sairaalaklovneria on arvion mukaan erinomaista lapsilähtöistä ja vaikuttavaa toimintaa, jolla tuetaan lapsia ja perheitä kuormittavissa tilanteissa. Valtakunnallista klovnityötä toteutetaan läheisessä yhteistyössä hoitohenkilökunnan kanssa. Sairaalaklovnit ovat arvioinnin mukaan osa lapsen hyvää ja laadukasta sairaalahoitoa.
Klovnit ovat nykyään tuttu näky sairaaloiden käytävillä. Vuonna 2022 toteutui 1590 klovnityöpäivää ja 65 333 kohtaamista. Työtä tehtiin yhteensä 28 klovnin voimin, kaikissa yliopistollisissa sairaaloissa.
Vuonna 2022 Sairaalaklovnitoiminta toteutui hienosti suunnitelmien mukaisesti. Klovnipäiviä tehtiin jopa ennätysmäärä! Kohtaamisluvut ovat normalisoituneet korona-ajasta, mutta edelleen sillä pieni vaikutus on. Tämä johtuu mm. sairaaloiden rajoitetuista vierailijamääristä.
Vuoden 2022 aikana sairaalaklovnit työskentelivät valtakunnallisesti 1 590 työpäivän verran. Työssään he kohtasivat lapsipotilaan, tämän omaisen tai hoitohenkilökunnan jäsenen yhteensä 65 333 kertaa. Lämmin kiitos kaikille tahoille, jotka ovat mahdollistaneet työtämme! Linkki -> tukijalista
Sairaalaklovnit ry myöntää vuoden 2022 NENÄTYS-palkinnon järjestöille, jotka tekevät työtä lasten viihtyvyyden ja hyvinvoinnin eteen sairaaloissa. Palkinto julkistetaan Lastenoikeuksien päivänä 20.11.2022. Palkinnolla yhdistys haluaa muistittaa lasten oikeutta olla lapsia myös sairaalassa.
Yhdistys palkitsee henkilön, yhteiskunnallisen tahon, instituution tai toiminnan, joka edistää lasten huomioimista, iloa, leikkiä ja ihmisten välistä vuorovaikutusta yhteiskunnassa.
Sairaalaklovnitoiminta käynnistyi Suomessa 20 vuotta sitten, klovnien aloittaessa kierroksensa osastoilla tammikuussa 2002 Helsingin Lastenklinikalla. Hyvin nopeasti se laajentui Turkuun ja Tampereelle sekä sittemmin myös Kuopioon ja Ouluun. Vuodesta 2012 lähtien toiminta on ollut valtakunnallista ja jokaisella yliopistollisella sairaalalla oma paikallinen klovnitiiminsä.
Kulttuurin hyvinvointi-palkinto Sairaalaklovneille 25.11.2021 Tampereella pidetyssä Kulttuurigaalassa!
Kulttuurigaala on uusi tapahtuma, joka juhlii ja nostaa esiin kulttuurin tekoja- ja tekijöitä Suomessa. Olemme iloisia ja otettuja palkinnosta ja huomiosta! Haluamme kiittää kaikkia toimintamme mahdollistavia tahoja ja erityisen lämmin kiitos hoitohenkilökunnalle, jonka kanssa teemme tiivistä yhteistyötä. Lue lisää >>>
Sairaalaklovnit myöntävät NENÄTYS-kunniadiplomin vuosittain lastenoikeuksien päivänä 20.11.
Sairaalaklovnit myöntävät NENÄTYS-kunniadiplomin lastenoikeuksien päivänä 20.11 taholle, teolle tai henkilölle, joka tekee työtä heille tärkeiden asioiden puolesta – edistää lasten asemaa, lapsilähtöisyyttä, leikkiä ja iloa yhteiskunnassa. Vuoden 2021 huomionosoituksen sai peruskoulu! Katso tallenteelta kuinka Helli tutustuu Pohjois-Haagan ala-asteeseen ja opetushallituskin lähettää terveiset! LINKKI
Sairaalaklovnit ovat käynnistäneet uudenlaisen yhteistyön lasten neurologisilla osastoilla autismikirjon lasten parissa. Kolmivuotinen EU-hanke on nimeltään ClowNexus, ja siinä on mukana sairaalaklovnijärjestöjä yhteensä seitsemästä eri Euroopan maasta.
Hankkeessa edistetään ammattimaisen taidetoiminnan vakiinnuttamista osaksi sote-palveluita ja parannetaan usein marginaaliin jäävien potilasryhmien osallisuutta taide- ja kulttuurilähtöisiin hyvinvointipalveluihin. Aistiyliherkkyyksien ja sosiaalisiin tilanteisiin liittyvien haasteiden takia autismikirjon lasten kanssa kontaktissa olemiseen tarvitaan erityistä osaamista. Tavoitteena on työstää erilaisia työkaluja ja tekniikoita, joilla edesautetaan vuorovaikutusta autismikirjon lasten kanssa klovnerian keinoja hyödyntäen.
Hanke toteutetaan yhteistyössä hoitohenkilökunnan kanssa. Vierailukäyntien kautta etsitään parhaita tapoja Sairaalaklovneille olla läsnä ja luoda kontaktia esim. lapsen saapuessa tutkimusjaksolle. Tavoitteena on rentouttaa tilannetta ja saada luonteva yhteys lapseen, mikä edesauttaa hoitotyötä ja parantaa lapsen ja koko perheen potilaskokemusta.
Lue lisää ja katso videot, joissa hankekoordinaattori ja hoitajat kertovat yhteistyöstä >>>
Jopa 93% vastaajista oli sitä mieltä, että Sairaalaklovnit vaikuttavat positiivisesti lapsen potilaskokemukseen.
Sairaalaklovnit ry toteutti kyselyn sairaaloiden henkilökunnalle kaikissa yliopistollisissa sairaaloissa Turussa, Kuopiossa, Oulussa, Helsingissä ja Tampereella. Vastauksia kyselyyn saatiin yhteensä 424 kpl, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Sähköisesti toteutetulla kyselyllä selvitettiin henkilökunnan ajatuksia ja kokemuksia sairaalaklovnien toiminnasta niillä osastoilla, joilla klovnit työskentelevät. Tavoitteena on saada tietoa sairaalaklovnitoiminnan vaikutuksista sairaalaklovnityön kehittämisen tueksi.
Sairaalaklovneilla on uusi tukimuoto, kuukausilahjoitus. Se on tapa tukea työtämme pitkäjänteisesti, tervetuloa mukaamme!
Lahjoittaja voi valita itse summan, jolla tukee toimintaamme kuukausittain. Toivomme, että mahdollisimman moni haluaa kulkea kanssamme ja tulee pitkäaikaiseksi tukijaksi. Pienistä puroista syntyy paljon iloa lapsille sairaaloissa. Kuukausilahjoittajaksi voit ryhtyä TÄSTÄ